Image
Cernera och Kaminsky Arkitektur vinner markanvisning i Västerås
Cernera och Kaminsky Arkitektur vinner markanvisning i Västerås Bild: Cernera/Kaminsky

Cernera och Kaminsky vinner markanvisningstävling i Västerås

Bygg/Arkitektur Cernera har tillsammans med Kaminsky Arkitektur vunnit ännu en markanvisningstävling, den här gången i stadsdelen Södra Källtorp i Västerås. Planen är att bygga en blandning mellan radhus och flerbostadshus om totalt cirka 3 500 kvadratmeter BOA.
Publicerad den 10 November 2021

Västerås stads målsättning är att skapa ett attraktivt bostadsområde med varierad bebyggelse, med allt från rad-/par-/kedjehus till mindre flerbostadshus. Bebyggelsen ska hålla hög kvalitet och attrahera en blandad målgrupp av människor. De olika kvarteren ska vara uppbyggda av omsorgsfullt gestaltade livsmiljöer, där det är lätt att mötas och leva hållbart.

– Under året som gått har vi fler vunna markanvisningstävlingar än någonsin tidigare och med byggrätter runt om i Sverige är vår ambition att etablera oss som en nationell fastighetsutvecklare som bygger nytänkande bostäder med hög kvalitet. Vi ser att vi har möjlighet att vara med och bidra till en positiv samhällsutveckling genom att tänka igenom hur vi bygger, till exempel med hållbara material men också genom att utforma miljön runt bostäderna så att det t.ex. blir tryggare att röra sig i området, säger Cerneras vice vd Martin Svärd.

– I projektet har vi arbetat med att skapa ett grannskap med en bykänsla. Uppe på en vacker skogbeklädd kulle ligger radhus och stadsvillor grupperade kring en gård med gemensamma sociala ytor, säger Joakim Kaminsky från Kaminsky Arkitektur.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige