Image

CBRE GI köper på Karl Johan i Oslo

Transaktioner CBRE Global Investors har förvärvat två sammanbyggda fastigheter som omfattar 9 400 kvadratmeter hotell, 2 200 kvadratmeter handel samt 2 700 kvadratmeter kontor på Oslos paradgata Karl Johans gate.
Publicerad den 3 Mars 2017
CBRE Global Investors köper på Karl Johans gate i Oslo. Bild: CBRE Global Investors
CBRE Global Investors köper på Karl Johans gate i Oslo.

Hotellet öppnade i mars 2016 och utgörs av Nordic Choice Hotel’s Comfort Hotel Karl Johan och består av 181 rum. I den största butiksytan kommer Varner öppna en butik i sommar med Nike Brand Store. Det blir den första butiken i Norge för Nike.

Andreas Norberg, Managing Director Nordics, CBRE Global Investors kommenterar:
- Vi har en positiv syn på den norska marknaden och detta blir vårt tredje förvärv i Oslo. Hyresgästmixen i fastigheten är mycket stark med bland annat Choice Hotel och vi ser fram emot att snart få välkomna Nike till fastigheten. Vi är väldigt nöjda att få denna unika fastighet i vår nordiska portfölj.

CBRE Global Investors förvärvade kontorsfastigheten HH1 i Oslo under förra året och äger sedan tidigare ”Tatlergården” som inrymmer H&Ms butik på Bogstadveien i Oslo. Nyligen har bolaget förvärvat Tobaksmonopolet 2 i Stockholm samt Jägersro Center i Malmö.

Tidigare i veckan meddelade även CBRE Global Investment Partners att de förvärvat Bromma Blocks i Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige