Image
Bild: Catena

Catena säljer fastighet i Kista för 460 miljoner

Transaktioner Catena har tecknat avtal om att avyttra fastigheten Vanda 1 i Kista, Stockholm via en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 460 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. Köpeskillingen för aktierna uppgår till 345 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Juli 2022
Annons
Image

Fastigheten Vanda 1 ligger i Kista Science City, ett kluster för bolag inom informationsteknologi. Fastigheten, som från början var ett tryckeri för Aftonbladet och Svenska Dagbladet konverterades 2009 till en multifunktionsbyggnad med främsta funktion som datacenter. Köparen av Vanda 1 är största hyresgästen InterXion Sverige AB, ett ledande datacentersbolag.
– Catena fortsätter renodla beståndet och öka exponeringen mot moderna och hållbara logistikfastigheter. Genom försäljningen av Vanda 1 följer vi vår strategi samtidigt som hyresgästen kan fortsätta vidareutveckla fastigheten, säger Catenas regionchef för Region Stockholm, Tobias Karlsson.

Sammanfattning
# Vanda 1 har en markareal om 38 314 kvm med en uthyrningsbar yta om 23 054 kvm, datacentret upptar 55 procent.
# Byggnaden färdigställdes 1990 och konverteringen till multifunktionsbyggnad påbörjades 2009 och konstruktionen av datacentret påbörjades 2019.
# Största hyresgästen InterXion Sverige AB är köparen som nu kommer att vidareutveckla byggnaden.
# Försäljningsvärdet om 460 Mkr är 15 procent över det senaste bokförda värdet om 400 Mkr.
# Driftnettot för Vanda 1 uppgår till 18 Mkr.
# Frånträdet beräknas ske i första delen av juli 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige