Image

Catena i 400-miljonersköp – betalar med nya aktier

Transaktioner Catena har efter förhandling lämnat ett slutligt bud till Logistikkbygg 1 AS, ett bolag som etablerats och förvaltas av Pareto Project Finance AS, om förvärv av två fastigheter till ett sammanlagt fastighetsvärde om 396 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Februari 2014

Budet förväntas att antas senast den 13 februari 2014, efter godkännande från generalförsamlingen i Logistikkbygg 1 AS.

Fastigheterna Lagret 1 i Nässjö omfattar 24 404 kvadratmeter uthyrningsbar logistikyta och Jordbromalm 4:33 i Haninge omfattar 23 547 kvadratmeter logistikyta.

Fastigheterna upplåts med äganderätt och det tänkta förvärvet sker i två separata bolag.

Fastigheterna är uthyrda till en hyresgäst per fastighet med kontrakt giltiga till 2020 och 2024. Den tänkta köpeskillingen ska delvis erläggas genom en revers om 50 miljoner kronor, vilken säljaren förbinder sig att överlämna till Catena som betalning för nyemitterade aktier.

Kallelse till extra bolagsstämma i Catena AB med förslag till beslut om apportemission kommer att ske snarast efter att budet har antagits av Logistikkbygg 1 AS.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige