Image

Catena genomför 400-miljonersaffär

Transaktioner Catena fullföljer sitt bud och förvärvar två fastigheter till ett sammanlagt fastighetsvärde om 396 miljoner kronor från Logistikkbygg 1 AS., ett bolag som etablerats och förvaltas av Pareto Project Finance AS.
Publicerad den 14 Februari 2014
Gustaf Hermelin. Bild: Catena
Gustaf Hermelin.

Förvärvet avser fastigheterna Lagret 1 i Nässjö om 24 404 kvadratmeter logistikyta och Jordbromalm 4:33 i Haninge om 23 547 kvadratmeter logistikyta.

Fastigheterna upplåts med äganderätt och förvärv sker i två separata bolag.

Fastigheterna är uthyrda till en hyresgäst per fastighet med kontrakt giltiga till 2020 och 2024.

Köpeskillingen erläggs delvis genom en revers om 50 miljoner kronor, vilken säljaren förbundit sig att överlämna till Catena som betalning för nyemitterade aktier.

Catena har kallat till en extra bolagsstämma med förslag till beslut om apportemission.

Transaktionen är godkänd av generalförsamlingen i Logistikkbygg 1 AS.

- Catena expanderar med dessa två strategiskt belägna fastigheter. Vårt intresse för järnvägstransporter och kombiterminaler stärks med fastigheten i Nässjö och i Haninge stärker vi vår marknadsnärvaro i Stockholm. Fastigheterna har idag intressanta hyresgäster med långa kontrakt och ger oss dessutom ytterligare byggrätter med möjlighet till nyproduktion, säger vd Gustaf Hermelin.

Catella har varit finansiell rådgivare och MAQS juridisk rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige