Image

Castellum sluter avtal med EIB om finansiering av två NZEB-byggnader

Bolag Castellum och Europeiska investeringsbanken har undertecknat ett låneavtal om 75 miljoner euro för finansiering av två ”Nearly-zero-energy-buildings” (NZEB) i Sverige. Låneavtalet, som medger lån med upp till 8 års löptid, har möjliggjorts genom stöd från Europeiska fonden för strategiska investeringar, en central del i den Europeiska Kommissionens investeringsplan för Europa.
Publicerad den 10 Mars 2017
Henrik Saxborn. Bild: Castellum
Henrik Saxborn.

– Vi på Castellum är övertygade om att vårt hållbarhetsarbete ger koncernen en konkurrensfördel. Det är ekonomiskt lönsamt, både på kort och lång sikt, att arbeta med hållbar utveckling. Väl integrerade hållbarhetsinsatser bidrar till en effektivare förvaltning och god kontroll av våra fastigheter. Vi är glada att EIB bedömer våra projekt som attraktiva och är beredd att stödja våra ambitioner, säger Castellums vd Henrik Saxborn.

– Det är positivt för oss att vi får tillgång till denna attraktiva finansiering från EIB utan att vi behöver ställa ut säkerheter. Vi ser det som ett tecken på förtroende och en kvalitetsstämpel, säger Castellums CFO Ulrika Danielsson.

Castellum kommer att använda lånefaciliteten för att finansiera två NZEB-kontorsbyggnader, Torsplan i Hagastaden i Stockholm och Citypassagen i centrala Örebro.

– Vi är särskilt stolta över att stödja Castellum i detta initiativ eftersom klimatåtgärder finns högt på dagordningen för Europeiska Investeringsbanken. Bostäder så väl som kontorsbyggnader står för en stor del av koldioxisutsläppen, så att öka energieffektiviteten är ett viktigt steg för att minska påverkan på miljön i storstäder, säger Romualdo Massa Bernucci, ansvarig för EIB: s utlåning i de nordiska länderna.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige