Image

Castellum köper i Stockholm och Köpenhamn

Transaktioner Castellum köper via dotterbolagen Brostaden Briggen en portfölj som utgörs av en central fastighet i Stockholm och tre fastigheter i Köpenhamn. Investeringen uppgår till 762 miljoner kronor.
Publicerad den 22 Januari 2015

I Stockholm förvärvar Brostaden en kontorsfastighet om 11 500 kvadratmeter samt ett parkeringshus i Marievik. Investeringen uppgår till 324 miljoner kronor. Tillträde sker 28 januari 2015.

I Danmark förvärvar Briggen kontors- och lagerfastigheter om totalt 51 200 kvadratmeter i Albertslund, Brøndby och Søborg i nordvästra delen av Storköpenhamn som bedöms ha potential då det bland annat planeras infrastrukturutbyggnad i området.
Briggen växer nu i en del av Köpenhamn där bolaget sedan tidigare är etablerat.

Investeringen uppgick till 383 miljoner kronor. Tillträde sker 28 januari 2015.
Briggen har även förvärvat en fullt uthyrd kontorsbyggnad om 2 600 kvadratmeter i Herlev företagspark i Storköpenhamn. Investeringen uppgick till 34 miljoner kronor. Tillträde har skett.

I och med förvärven i Köpenhamn mer än fördubblar Briggen sitt innehav i Danmark.

- Det här gör oss starkare på två av våra marknader – i Stockholm genom att vi kompletterar vårt bestånd med ytterligare en fastighet i bra läge och i Köpenhamn genom att vi koncentrerar verksamheten och växer där vi redan är etablerade, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Briggen har dessutom förvärvat en fullt uthyrd kontors- och lagerfastighet i Väla Södra i Helsingborg om 2 800 kvadratmeter. Investeringen uppgick till 21 miljoner kronor. Tillträde har skett.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige