Image

Castellum köper av Atrium Ljungberg

Transaktioner Castellum har förvärvat fastigheten Dragarbrunn 19:1 i Uppsala, mer känd som Rådhuset, från Atrium Ljungberg för 127 miljoner kronor. Fastigheten omfattar totalt cirka 3 000 kvadratmeter uthyrbar yta varav 2 300 kvadratmeter utgör handels- och restaurangyta och 400 kvadratmeter kontorsyta. Transaktionssumman ligger på 127 miljoner kronor.
Publicerad den 25 April 2018
Rådhuset. Bild: Atrium Ljungberg
Rådhuset.

Fastigheten är belägen vid Stora Torget och är ett känt landmärke för alla Uppsalabor. Rådhuset har en lång och brokig historia med allt från traditionell vigselförrättning till representationsmottagning i den vackra rådhussalen och modehus. I Castellums regi kommer huset bevaras och de unika kvalitéerna tillvaratas för utveckling av framtida verksamheter.

– Vi är glada över att, i enlighet med vår strategi, utöka vårt centrala bestånd och ser stora möjligheter att skapa fler arbetsplatser i Uppsala säger Björn Johansson, affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.

– Rådhuset är ett välkänt varumärke med en stark kulturell och historisk förankring i Uppsala. Att driva Rådhuset skiljer sig dock från hur vi arbetar med våra övriga platser där fokus ligger på att utveckla attraktiva stadsmiljöer med en blandning av kontor, handel, bostäder, service, kultur och utbildning, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige