Image

Castellum investerar för 377 miljoner – säljer för 109 miljoner

Transaktioner Castellum-bolag investerar för 377 miljoner kronor och säljer för 109 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Juni 2014

Castellum har via Eklandia köpt en fullt uthyrd kontors- och lagerfastighet om cirka 5 000 kvadratmeter i Mölnlycke Företagspark utanför Göteborg. Eklandia äger sedan tidigare fastigheter i området och investeringen gör att närvaron stärks ytterligare. Investeringen uppgick till 85 miljoner kronor efter avdrag för bedömd uppskjuten skatt om totalt en miljon kronor. Tillträde har skett. Newsec har varit rådgivare till säljaren Christian Berner Invest.

I centrala Lund har Briggen sålt en butik- och bostadsfastighet om 4 880 kvadratmeter. Försäljningen uppgick till 109 miljoner kronor netto efter avdrag för bedömd uppskjuten skatt och omkostnader om totalt sju miljoner kronor, vilket är i nivå med senaste värdering. Frånträde sker den 1 oktober 2014. Vidare har Briggen påbörjat en ombyggnation av en fullt uthyrd kontorslokal i Lund av 1 820 kvadratmeter. Investeringen beräknas uppgå till 24 miljoner kronor och vara färdigställd första kvartalet 2015.

I Kopparlunden, Västerås, har Aspholmen påbörjat en fullt uthyrd till- och ombyggnation av 6 100 kvadratmeter där 2 300 kvadratmeter avser ombyggnad och 3 800 kvadratmeter tillbyggnad. Investeringen beräknas uppgå till 78 miljoner kronor och vara färdigställd första kvartalet 2016.

I Huddinge, söder om Stockholm, har Brostaden förvärvat en fullt uthyrd logistikfastighet om 6 790 kvadratmeter. Investeringen uppgick till 70 miljoner kronor efter avdrag för bedömd uppskjuten skatt och omkostnader om totalt två miljoner kronor. Tillträde har skett.

I Varla, Kungsbacka, har Harry Sjögren påbörjat en fullt uthyrd till- och ombyggnad om totalt 6 000 kvadratmeter, varav 5 000 kvadratmeter avser tillbyggnad och 1 000 kvadratmeter avser ombyggnation till moderna och effektiva lager- och kontorsytor. Investeringen, som beräknas uppgå till 42 miljoner kronor, genomförs i enlighet med Green Building-standard och beräknas vara färdigställd under första kvartalet 2015.

Vidare har Harry Sjögren förvärvat en fullt uthyrd lager- och kontorsfastighet om 2 600 kvadratmeter i Åbro-Riskulla-området, Mölndal. Investeringen uppgick till 19 miljoner kronor efter avdrag för bedömd uppskjuten skatt och omkostnader om totalt en miljon kronor. Tillträde har skett.

I Jönköping har Fastighets AB Corallen påbörjat en nybyggnation på A6-området av 2 480 kvadratmeter i princip fullt uthyrda kontorslokaler. Investeringen beräknas uppgå till 60 miljoner kronor och vara färdigställd vid halvårsskiftet 2015. De nya lokalerna uppförs i enlighet med miljöklassningssystemet Miljöbyggnad.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige