Image
Castellum bygger en av Sveriges största padelhallar på Hisingen i Göteborg.
Castellum bygger en av Sveriges största padelhallar på Hisingen i Göteborg. Bild: Castellum

Castellum bygger padelhall på Hisingen – en av Sveriges största

Bygg/Arkitektur Padelboomen fortsätter och nu bygger Castellum en av Sveriges största padelhallar på Hisingen i Göteborg åt hyresgästen Bon Padel. Lokaler som ger perfekta förutsättningar för att locka världsspelare och som miljöcertifieras.
Publicerad den 21 Oktober 2021

Sedan tidigare äger Castellum en hall med 17 padelbanor i Bäckebol som är ett ombyggt före detta leksakslager. Nu byggs en helt ny padelhall på 6 300 kvadratmeter med 20 banor, varav tre utomhus, i anslutning till Volvo Torslanda för hyresgästen Bon Padel.
– Padel är en sport som är här för att stanna. Vi har en stor efterfrågan från företag som vill hyra lokaler, och det känns jätteroligt att vi fått förtroende att bygga en av Sveriges största padelhallar åt hyresgästen Bon Padel. Tillsammans skapar vi en anläggning som håller världsklass, säger Ulrika Johannesson, kommersiell förvaltare på Castellum.
– För padelhallar är det viktigt med god ljudmiljö så att alla ljud av slag och studsar mot glasväggar – och kanske en och annan svordom – dämpas med ljudabsorbenter och textilier. Även rätt sorts belysning som inte bländar under spelet är viktigt. Takhöjden på hallen är tolv meter, vilket lockar världsspelare, säger Ulrika Johannesson.

– Vi kommer att bygga vidare på klubbkänslan vi skapat på Torslanda Padel. Läget är perfekt med närheten till Volvo och Älvsborgsbron fyra minuter bort. Vi är också väldigt tacksamma över att ha Castellum som hyresvärd, som från första stund verkligen förstått vår ambition och hjälpt oss att skapa något som alla kommer att älska, säger Christofer Williamsson, vd för Bon Padel.

Den nya padelhallen får Miljöcertifiering Silver med låg energianvändning och effektivt disponerade ytor. Bon Padel Arena kommer att öppna för spel i februari 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY