Image

Capman köper tomställt – konverterar till skola

Transaktioner Capman Nordic Real Estate fund köper Kabelverket 6 i Älvsjö, Stockholm. Capman kommer att konvertera den 7 930 kvadratmeter stora kontorsfastigheten till en skolfastighet. Hyresavtal är redan tecknat med Internationella Engelska Skolan.
Publicerad den 20 Augusti 2015

Säljare är Valad genom NA 2 Älvsjö AB.

- Fastigheten är vakant i dag med har ett idealiskt läge för en skola. Älvsjö ligger i den snabbast växande delen av Stockholm och har brist på skolor. Kommunikationerna är bra, det är bara tre hållplatser till Stockholms centralstation, säger Ed Williams, senior partner på Capman Real Estate.

Den nya skolan öppnar i augusti 2016.

Fastigheten är fondens tolfte investering totalt och dess fjärde i Sverige.

Newproperty var rådgivare till Capman i affären

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige