Image

Campus Konradsberg sålt för drygt två miljarder

Transaktioner Akademiska Hus har nu sålt Campus Konradsberg på Kungsholmen i Stockholm för drygt två miljarder kronor.
Publicerad den 12 Juni 2014
Sisan köper Campus Konradsberg för drygt två miljarder kronor. Bild: Akademiska Hus
Sisan köper Campus Konradsberg för drygt två miljarder kronor. Åsa Öttenius Bild: Sisab
Åsa Öttenius

Köpare är Sisab (Skolfastigheter i Stockholm AB), ett kommunalt bolag som äger och förvaltar merparten av Stockholms förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Totalt förvaltar företaget 1,7 miljoner kvadratmeter, där mer än 100 000 personer vistas dagligen.

– Jag är mycket glad och stolt över uppdraget att förvalta och utveckla Campus Konradsberg tillsammans med våra kunder säger Åsa Öttenius, vd för Sisab.

– I ett växande Stockholm är det glädjande att Sisab nu kan säkerställa att Campus Konradsberg förblir utbildningslokaler för barn och ungdomar, säger Lennart Rydberg, styrelseordförande i Sisab.

Campus Konradsberg omfattar drygt 62 000 kvadratmeter. Området byggdes för Lärarhögskolan och färdigställdes 2003. När Lärarhögskolan successivt började lämna området 2008 för att integreras i Stockholms universitets övriga verksamhet på Frescati valde Akademiska Hus att utveckla Konradsberg till ett skolcampus.

Här finns nu förutom kommunala grundskolor också Stockholms Internationella Montessoriskola samt Manillaskolan och Hällsboskolan (genom Specialpedagogiska Skolmyndigheten). Cirka 3 000 barn och ungdomar från förskola till gymnasium, med skilda inriktningar och förutsättningar, kommer att genomföra sin skolgång i området.

Akademiska Hus väljer nu att sälja Campus Konradsberg eftersom den nuvarande verksamheten inte ingår i bolagets kärnverksamhet som är att äga, utveckla och förvalta fastigheter för universitet och högskolor.

– Vi är glada över att så framgångsrikt lyckats utveckla Konradsberg till ett varierat och unikt skolcampus. Vi är övertygande om att Sisab kommer att förvalta och ytterligare utveckla denna vackra skolmiljö på ett klokt och bra sätt för Stockholms bästa, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm.

PWC Real Estate har varit rådgivare och MAQS advokatbyrå juridisk rådgivare för Akademiska Hus.

För Sisab har Kilpatrick Townsend & Stockton Advokat KB varit juridisk rådgivare.

Sisab tillträder fastigheten den 9 oktober 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige