Image

Byggstart för Byggnad 20 i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Efter fem år av planerande är det nu dags. Trollhättans Tomt AB kommer att inviga uppstart av bygget av Byggnad 20 – en fem våningar hög fastighet i miljöbyggnad silver med mycket glas.
Publicerad den 20 Maj 2016

Byggnaden är ritad av Maria Ahlman och Peter Bergman från Contekton. Fastigheten kommer lysas upp med fasadbelysning och på sockeln kommer man att ha stora foton av historiska bilder från Nohab samt bilder från den nya hyresgästens kärnverksamhet.

Den nya hyresgästen kommer att presentera sig och Anders Torslid, vd på Trollhättans Tomt, kommer att invigningstala.

Byggnad 20 sticker designmässigt ut hakan och kommer att klara miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver. Detta alltså trots den stora mängden glas som används i fasaden mot älven. Certifieringen innebär att miljöbelastningen minimeras och att inomhusmiljön blir väldigt bra för de som kommer vistas i lokalen. Detta gör man bland annat genom att välja de material som belastar miljön minst. Genom avancerade beräkningar kommer byggnaden optimeras för att hitta den bästa kombinationen av de faktorer som påverkar till exempel kylbehov och värmelast.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige