Image
Skiss över projektet i Södra Hemlingby, med skola, förskola, vårdboende och idrotthall.
Skiss över projektet i Södra Hemlingby, med skola, förskola, vårdboende och idrotthall. Bild: White Arkitekter

Byggpartner tecknar stort partneringavtal med Gavlefastigheter

Bygg/Arkitektur Byggpartner har ingått kontrakt med Gavlefastigheter om att bygga skola, förskola, vårdboende och idrottshall i den nya stadsdelen Södra Hemlingby i Gävle.
Publicerad den 21 Augusti 2020
Johan Karlsson, Byggpartner, och Emma Björkenstam, Gavlefastigheter, skriver kontrakt för byggfasen i det stora partneringprojektet i Södra Hemlingby. Bild: Byggpartner
Johan Karlsson, Byggpartner, och Emma Björkenstam, Gavlefastigheter, skriver kontrakt för byggfasen i det stora partneringprojektet i Södra Hemlingby.

Under det senaste året har projekteringsarbetet pågått i partneringprojektet mellan Gavlefastigheter, Gavlegårdarna och Byggpartner. Nu är det dags att börja bygga det stora multifunktionella huset i Södra Hemlingby. Under ett och samma tak blir det vård- och omsorgsboende med 80 platser, en skola F-6, en förskola för 120 barn och en idrottshall. Byggnaden kommer att uppföras med en stomme i massivträ, vilket bland annat ska minimera projektets klimatpåverkan och ge bättre inomhusmiljö. Projektet genomförs i projektformen partnering och sker i en öppen dialogbaserad process mellan parterna och de olika kommunala verksamheterna.

Ordervärdet för Byggpartner är cirka 480 miljoner kronor. Beställningen går in i orderboken i Q3 2020. Byggstart är planerad till hösten 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige