Image
Nu är bygglovet beviljat för jätteprojektet Barents Center i Haparanda.
Nu är bygglovet beviljat för jätteprojektet Barents Center i Haparanda. Bild: Concent/Wester + Elsner

Bygglovet beviljat för Barents Center

Bygg/Arkitektur Samhällsbyggnadsnämnden beviljade i måndags bygglovet för Barents Center och nämnden var enhällig i sitt beslut.
Publicerad den 10 September 2014
Barents Center. Bild: Concent/Wedster + Elsner
Barents Center.

- Det är nog det största byggprojekt som någonsin beviljats bygglov i Haparanda. Gigantiskt i våra mått mätt, sa Kurt Rosendahl, Samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Aldrig tidigare i Sverige har en anläggning skapats med ett sådant innehåll som Barents Center. Projektet omfattar drygt 100 000 kvadratmeter och innehåller shopping center, hotell, multiarena, gymnasieskola, kontor, bio och innovationscenter.

- Dessa välintegrerade delar kommer att förstärka Haparanda Tornio som självklar destination för besökare från Sverige och Finland såväl som shoppingturister från Norge och Ryssland, säger David Lehto, projektansvarig på Concent.

Concent beräknar att byggstarten sker under hösten 2014. Huvudansvarig arkitekt är Wester + Elsner.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige