Image

Bygger hyresrätter i Gårdsten

Bygg/Arkitektur Styrelsen i Robert Dicksons stiftelse fattade vid sitt senaste styrelsemöte beslut om att bygga över 300 lägenheter i Göteborg, bland annat 99 lägenheter i Gårdsten.
Publicerad den 6 Mars 2015

- Stiftelsens syfte finns inskrivet i våra stadgar, ett av uppdragen är att tillhanda hålla lägenheter till mindre bemedlade så länge behov finns. Behovet av lägenheter är i dagsläget extremt stort i hela Göteborg. Vi är därför stolta över satsningen på nybyggnation i samverkan med Gårdstensbostäder, säger Mikael Jansson, vd på Robert Dicksons stiftelse.

Gårdstensbostäder är ett av Göteborgs kommunala bostadsbolag. Bolaget har prisbelönats för arbetet med att skapa en socioekonomiskt trygg grund för hyresgästerna.

- Vi är mycket glada och välkomnar Robert Dicksons stiftelse till Gårdsten. Det goda samhället bygger vi bäst gemensamt, säger Michael Pirosanto, tillförordnad vd på Gårdstensbostäder.

Stiftelsen styrelse har fattat beslut att producera 160 nya lägenheter i Flatås Park, 99 lägenheter i Gårdsten, 10 vindslägenheter i Haga. I affärsplanen finns även med att producera 50 nya bostadslägenheter i Majorna som kan påbörjas under 2016. Produktion av tre vindslägenheter i Majorna pågår och kommer färdigställas till sommaren.

Robert Dicksons stiftelse grundades 1856.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige