Image
Mosebacke torg.
Mosebacke torg. Bild: Olov Lindgren

BWH Hotels flyttar svenska huvudkontoret till Mosebacke torg

Uthyrning BWH Hotels flyttar sitt svenska huvudkontor till Olov Lindgrens fastighet på Mosebacke torg i Stockholm där nya kontorslokaler utöver det vanliga just nu håller på att skapas. Avtalet sträcker sig över en femårsperiod och är på 734 kvadratmeter.
Publicerad den 15 November 2023

Lokalen är fördelad på tre plan och anpassas till ett modernt kontor där bland annat hiss byggs mitt i lokalen för en hög tillgänglighet. Inflyttning är planerad till 1 maj 2024.
– Medarbetarna känner stor glädje över flytten, det blir mer centralt när man vill hitta på aktiviteter efter jobbet. Vi är övertygade om att de nya lokalerna, som vi vill ska vara en spännande mötesplats, också kommer öka trivseln och främja samarbete, kreativitet och produktivitet, säger Johan Michelson, CEO Scandinavia på BWH Hotels.

BWH Hotels är ett globalt hotellnätverk som består av tre hotellkedjor – WorldHotelsTM Collection, Best Western Hotels & Resorts och SureStay Hotel Group. Totalt ingår cirka 4 700 hotell i nästan 100 länder. Huvudkontoret i Sverige som än så länge ligger i Sundbyberg får snart en centralare plats i och med flytten till Södermalm i Stockholm.
– Vi märker att många företag alltmer, precis som BWH Hotels, söker sig in mot stan och till miljöer där medarbetarna kan samarbeta och träffas, kontorets plats och utformning är än viktigare nu sen de hybrida arbetssätten blev vanliga. Mosebacke Torg är en fin plats med Söders puls inpå knutarna. Att BWH Hotels nu väljer att flytta sitt huvudkontor hit kommer bidra ytterligare till platsens variation och fastighetens utveckling, säger Joanna Heikkilä, fastighetschef på Olov Lindgren.

Arkitekt- och designbyrån Koncept står bakom inredning och utformning av lokalen som ska återspegla de 160 privatägda hotell som ingår i kedjan.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Olov Lindgren på Branschguiden

Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som förvaltar 116 fastigheter i Stockholm, bestående av bostäder och kommersiella lokaler. Fastigheterna finns inom Stockholms stad från Farsta i söder till Tensta i norr, med störst koncentration på Södermalm. Affärsidén är att förvärva och bygga samt förvalta och utveckla egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känne...

Läs mer om Olov Lindgren på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige