Image

BSK Arkitekter låg bakom vinnarkontoret

Event BSK Arkitekter var framgångsrika på Sveriges Snyggaste Kontor. BSK har stått för inredningen för tre av de tio finalisterna – bland annat vinnarbidraget Dice.
Publicerad den 11 November 2011
BSK Arkitekter låg bakom inredningsarkitekturen i Sveriges Snyggaste Kontor - Dice på Katarinavägen. Bilder: Dice. Bild: undefined
BSK Arkitekter låg bakom inredningsarkitekturen i Sveriges Snyggaste Kontor - Dice på Katarinavägen. Bilder: Dice. Bild: undefined
Bild: undefined
Marco Checchi. Bild: BSK Arkitekter. Marco Checchi. Bild: BSK Arkitekter.

Förutom Dice har BSK Arkitekter ritat finalisterna Propellerheads och Atrium Ljungbergs kontor. Propellerhead kom sexa och Atrium Ljungberg sjua när svenska folket fick rösta fram finalisterna.

- Det är oerhört roligt att tre av våra kunders kontor placerar sig på topp tio-listan. Det visar att BSK Arkitekter är ledande i Sverige på kontorsinredning. Vårt framgångsrecept är att arbeta med varumärkesbyggande idéer kombinerat med ett fokus på visionära arbetssätt och smarta funktioner. Det är så vi skapar värde för våra kunder, säger Marco Checchi, teamchef på BSK Arkitekter.

BSK om Dice kontor:
\"BSK Arkitekter fick uppdraget att hjälpa Dice att ”bli attraktiva genom att ha det coolaste spelutvecklingskontoret i världen”. Utmaningen låg i att skapa ett kontor där medarbetarna först och främst skulle trivas och ges utrymme för kreativitet, men som samtidigt var professionellt, tekniskt fulländat, flexibelt och effektivt. Dessutom krävdes ett säkerhetstänk då arbetet med ett spel är omgärdat av stor sekretess. Ledorden var professionalism, kreativitet, humor och attityd.

BSK Arkitekter hade frihet att utforma ett konsekvent samman¬hållet koncept. I princip all inredning specialritades. Från möbler ned till gallren för ventilationstrummorna. Kontoret är flexibelt för att passa de olika arbetskonstellationerna som uppstår i spelets olika utvecklingsfaser. Alla möbler är lättflyttade och olika arbetsrum har olika funktioner. Bilder ur Dices spel, wireframemodeller och pixlar blev utgångspunkten för hela formspråket på kontoret.

Då digitala spel och världar är medarbetarnas jobb tyckte BSK att det krävdes en mycket analog avslappningsdel. Ett lekrum skapades med biljard, pingis och flipperspel. Inredningen påminner mer om en engelsk herrklubb än den digitala utformningen i resten av kontoret. En spelshop inreddes och längst upp i huset skapades en skybar.

Målet att locka nya medarbetare uppnåddes snabbt. Det attraktiva kontoret har även lockat till sig utländska rekryteringar. Andelen kvinnliga medarbetare har också ökat från cirka 5 procent till nästan 25 procent.\"

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige