Image
Brunnberg & Forshed och BAS ID utvecklar Marievik med AMF Fastigheter.
Brunnberg & Forshed och BAS ID utvecklar Marievik med AMF Fastigheter. Bild: Johan Tunebjer

Brunnberg & Forshed och BAS ID utvecklar Marievik med AMF Fastigheter

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att Brunnberg & Forshed och BAS ID ska vägleda gestaltningen av AMF Fastigheters stadsutvecklingsprojekt Marievik vid Liljeholmskajen i Stockholm.
Publicerad den 8 Februari 2024

– Det ska bli superkul att utveckla gestaltning av Marievik med det här starka, multidisciplinära teamet. De har en god förståelse för platsen, för detaljplanens intention och vår vision. Deras lekfulla förhållningssätt och höga hållbarhetsambitioner är övertygande och tillsammans kommer vi kunna skapa något unikt utifrån områdets postmoderna arkitektur, säger Per Helgesson, Fastighetsutvecklingschef på AMF Fastigheter.

Fortsatt uppdrag för Brunnberg & Forshed och BAS ID innebär att tillsammans med AMF Fastigheter skapa en koncept- och arkitekturmanual för Marievik som ska vara vägvisande för områdets kommande utveckling - en slags "kokbok" för stadsliv, arkitektur, innehåll och upplevelse. Visionen är att Marievik ska gå från att vara en anonym kontorsstad till en dynamisk plats där välmående, hållbarhet och mötet mellan människor är i fokus. Biltrafiken begränsas och bottenvåningar öppnas upp och skapar plats för bland annat kultur, hälsa, butiker och restauranger.

– Att utveckla Marievik tillsammans på detta sätt är helt i linje med vad framtidens stadsutveckling behöver i större uträckning: att utgå från befintliga miljöer och bygga vidare på platsens starka identitet. Nyckeln för framgång har varit, och kommer att fortsätta vara, ett starkt multidisciplinärt team och en tät dialog med beställaren, säger Alessandro Lucca som är arkitekt och partner på Brunnberg & Forshed arkitektkontor.

Marie Wollbeck, creative director på BAS ID, fortsätter:

– Marievik kommer att bli en stadsdel som generöst delar med sig av upplevelser, en stadsdel som är visuellt kontrastrik och minnesvärd. Platsen kommer att involvera människor på helt nya sätt, utgöra ett sammanhang för människor som tillsammans vill söka nya vägar för välmående och hållbarhet. Jag ser verkligen att Marievik har stor potential att bli en sådan plats.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige