Image

Brinova värvar vd från börskonkurrent

Karriär Klöverns vd Gustaf Hermelin efterträder Anders Silverbåge som vd på Brinova under första kvartalet 2012.
Publicerad den 16 Augusti 2011

Hermelin har varit vd för Klövern sedan 2002.

- Brinova är ett starkt fastighetsbolag med många möjligheter och jag är väldigt nöjd med att vi lyckats rekrytera Gustaf Hermelin till vd-posten. Med honom får bolaget en mycket erfaren och affärsmässig vd, säger styrelsens ordförande Bo Forsén.

- Gustaf Hermelin har under sin nästan tioåriga tid som vd för Klövern gjort en fantastisk insats. Bolaget är väl organiserat och har osedvanligt engagerade medarbetare, vilket borgar för en bra utveckling även i framtiden, säger Klöverns styrelseordförande Fredrik Svensson och tillägger att styrelsen påbörjat arbetet med att finna en ny vd och räknar med att slutföra arbetet under hösten.

Gustaf Hermelin har varit vd för Klövern sedan bolaget bildades 2002. Bolaget har vuxit från ett fastighetsvärde på 1,9 miljarder kronor och 17 anställda 2002 till ett fastighetsvärde på 14,2 miljarder kronor och 134 anställda sista juni 2011.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige