Image

Börs-vd avgår - går till Stena

Karriär Brinovas Anders Silverbåge lämnar sin befattning som vd efter årets tredje kvartal. Han blir i stället vd för Stena Fastigheter i Malmö.
Publicerad den 20 Maj 2011
Anders Silverbåge. Bild: Brinova. Bild: Brinova
Anders Silverbåge. Bild: Brinova.

Anders Silverbåge tillträder tjänsten på Stena den 1 januari 2012, och efterträder då Kjell Åkesson, som går i pension.

Silverbåge kommer att ingå i Stenas ledningsgrupp.

- För mig har alltid affärerna varit det viktiga, och jag ser fram emot att fokusera på affärerna i ett bolag som inte är publikt. Det kostar mycket pengar och energi att vara publik, säger Anders Silverbåge till Fastighetssverige.

- Sedan passar det mig personligen bättre att vara placerad i Malmö.

Anders Silverbåge har varit vd för Brinova i åtta år. Men när han nu lämnar gör han det efter en kort process.

- Det har gått oerhört fort. De första kontakterna togs för drygt två månader sedan. Men jag har hunnit vara på Brinova i åtta år, och då är det väl hög tid att gå vidare.

- Vi är mycket glada över rekryteringen av Anders Silverbåge. Han har en gedigen erfarenhet som gör honom väl lämpad för vd-uppdraget att leda det affärsdrivna Stena Fastigheter Malmö på ett framgångsrikt sätt in i framtiden säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef för Stena Fastigheter.

- Vi tackar Anders för hans insatser för Brinova under åtta års tid och önskar honom lycka till i sin fortsatta verksamhet, säger bolagets styrelseordförande Bo Forsén.

- Jag tilltalas av Stenas Fastigheters affärsidé med kundnära förvaltning och delegerat affärsmannaskap och ser stora möjligheter att fortsätta utveckla hyresrätten tillsammans med mina nya medarbetare, säger Anders Silverbåge.

Du kommer att ha en tre månaders lucka mellan de olika jobben. Vad ska du göra då?

- Jag kommer att vara kvar och hjälpa den nye vd:n och göra en snygg övergång. Men jag hoppas att jag får tid för en månad i USA också, säger Silverbåge, 49.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Styrelsesammansättning à la Mindus: Så här har fastighetsbolagen avkastat

Bolag Äger ledamöterna aktier för mer än fem gånger årsarvodet? Och leder ett större ägande hos ledamöterna till högre avkastning? David Mindus lyfte frågan i sitt hyllade vd-ord i Sagax årsredovisning. Vi har undersökt hur det ser ut i fastighetsbolagen – och hur avkastningen har varit för de olika kategorierna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY