Image

Bravida får renoveringsuppdrag av Stendörren

Bygg/Arkitektur Bravida och Stendörren-bolaget Bosystem har tecknat ett samarbetsavtal för renovering av 8 000 miljonprogramslägenheter.
Publicerad den 20 Februari 2014
Bravida får i uppdrag av Stendörren-bolaget Bosystem att renovera 8 000 miljonprogramslägenheter. Bild: Bravida
Bravida får i uppdrag av Stendörren-bolaget Bosystem att renovera 8 000 miljonprogramslägenheter.

Bravida ska utföra anpassade installationslösningar av el, vs och ventilation i 8 000 miljonprogramslägenheter. Enligt ett meddelande ska renoveringskostnaden kunna halveras med systemet.

– Detta är ett spännande samarbete där vi, i tillägg till att vara installatörer, även medverkar i ett renoveringskoncept som ger ett ökat värde och en bättre avkastning för fastighetsägarna och dessutom stimulerar renoveringen av miljonprogrammen, säger Ingela Lindholm, marknadschef i Bravida.

Metoden bygger på en flexibel renovering i små enheter som tar hänsyn till mänsklig närhet och valfrihet. Detta görs genom att utnyttja den naturliga omflyttningen av hyresgäster för att effektivt kunna renovera vakanta lägenheter. Fördelarna med tillvägagångssättet jämfört med traditionell renovering med evakuering är många och uppskattade av såväl hyresgästerna som av Hyresgästföreningen eftersom det inte tvingar hyresgästen att flytta mot sin vilja.

Bravida har tagit fram ett komplett program som är specifikt anpassat för denna typ av installationsrenovering av lägenheterna i miljonprogrammen. Projektet startar under andra kvartalet 2014 och beräknas pågå under 5-10 år.

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Swedbank: Så kan hyreshöjningarna påverka inflationen

Ekonomi/Finansiering I fredags förra veckan var sista dagen för hyresvärdarna att skicka in framställan om hyresjusteringar inför 2023 års hyresförhandlingar. Fastighetsägarna Stockholm gick under september ut med en uppmaning om att fastighetsägare skulle efterfråga en hyreshöjning på 9,5 procent. Fastighetssverige har kollat närmare på hur det skulle påverka inflationen om Fastighetsägarna fick sin vilja igenom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige