Image
Per-Arne Sandegren
Per-Arne Sandegren Bild: Svensk Mäklarstatistik

Bostadspriserna något uppåt under april

Bostäder Villapriserna i riket ökade med en procent i april medan bostadsrätterna stannade på oförändrat. Årstakten för både bostadsrätter och villor har nu ökat från 0 till 1 procent jämfört med förra månaden. Det visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.
Publicerad den 9 Maj 2019

– Bland de tre storstadsområdena noterar vi prisökningar i Göteborg med +2% i de centrala delarna och +1% i storstadsområdet den senaste månaden. I de andra storstäderna har vi oförändrade priser både centralt och i respektive storstadsområde. I samtliga områden är prisutvecklingen på årsbasis nu på 0% eller över, där Malmöområdet sticker ut med årstakter på +6% och +7%, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

– Senaste månaden ökade villapriserna med +2% i Stockholmsområdet och +1% i Malmöområdet och var oförändrade i Göteborgsområdet. Prisutvecklingen på årsbasis är +5% i Malmö, +2% i Göteborg och oförändrad i Stockholm, konstaterar Per-Arne Sandegren.

– Antalet affärer ligger på en fortsatt stabil hög nivå. Sett till årets fyra första månader har det sålts över 50.000 BR och villor, där speciellt villa-antalet ligger 2-3% över de senaste årens volymer. På årsbasis ökar nu priserna i alla redovisade områden förutom Stor-Stockholm där den är oförändrad, avslutar Per-Arne Sandegren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige