Image
Bild: Istock

Bostadspriserna fortsatt uppåt under maj

Sverige Både bostadsrätts- och villapriserna i riket ökade med +1 procent i maj. Prisförändringen på årsbasis är för villor oförändrat +1 procent medan bostadsrätter ökat från +1 procent till +3 procent. Detta enligt de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.
Publicerad den 10 Juni 2019
Prisstatistik villor. Bild: Svensk Mäklarstatistik
Prisstatistik villor. Prisstatistik bostadsrätter. Bild: Svensk Mäklarstatistik
Prisstatistik bostadsrätter. Prisstatistik fritidshus. Bild: Svensk Mäklarstatistik
Prisstatistik fritidshus.

Bostadsrätter
– Den senaste månaden var priserna oförändrade i centrala Stockholm och Malmö, medan de ökade med +3 procent i Stor-Malmö. I övriga områden noterar vi +1 procent. Årstakterna ligger alla på plus, där Malmöområdet fortsätter sticka ut med +6 och +7 procent i innerstaden respektive storstadsområdet, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Villor
– Villapriserna ökade med +1 procent i Stor-Stockholm och Stor-Malmö i maj medan de var oförändrade i Stor-Göteborg. Jämfört med samma period förra året är villapriserna oförändrade i Stor-Stockholm medan de ökat med +1 procent i Stor-Göteborg och med +5 procent i Stor-Malmö, konstaterar Per-Arne Sandegren.

Marknaden
– Medelpriset för en villa i under maj var 5,7 miljoner kronor i Stor-Stockholm, 4,8 miljoner kronor i Stor-Göteborg och 4,3 miljoner kronor i Stor-Malmö. Kvadratmeterpriset i de centrala delarna av Stockholm var 86 700 kronor, 60 100 i Göteborg och 32 100 i Malmö, säger Per-Arne Sandegren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige