Image

Börsbolag lägger bud på Dagon

Bolag Klövern har lagt ett bud på Dagon. Värdet på budet uppgår till 1,47 miljarder kronor. Dagons styrelse har inrättat ett oberoende utskott för att fatta de nödvändiga besluten.
Publicerad den 6 December 2011

Klövern, med Corems vd Rutger Arnhult som storägare, har alltså lagt ett bud på Dagon. Budet värderas till 1,47 miljarder kronor och köpeskillingen ska erläggas 30 procent kontant och till 70 procent genom nyemitterade preferensaktier i Klövern.

Styrelsen för Dagon har beslutat att inrätta ett oberoende utskott, en så kallad budkommitté, bestående av styrelseledamöterna Anna-Karin Eklund, Claes Hedlund och Mats Nilstoft, för att fatta de beslut som krävs med anledning av den uppkomna situationen samt för att utvärdera erbjudandet. Övriga styrelseledamöter kan inte delta i Dagons styrelses behandling av erbjudandet på grund av intressekonflikt.

Budkommittén kommer att återkomma med sin uppfattning om erbjudandet och skälen för denna uppfattning, samt ett värderingsutlåtande (så kallad fairness opinion) från en oberoende expert, så snart som möjligt och senast två veckor före acceptfristens utgång.

67 procent av Dagons ägare har förbundit sig att acceptera budet, och 42 procent av Klöverns ägare har förbundit sig att rösta ja till det vid den stämma som är utlyst till den 12 januari.

Förvärvet medför att Klövern växer kraftigt och etablerar sig på nya tillväxtmarknader samt ökar Klöverns potential inom såväl uthyrning som projekt.

Efter förvärvet får Klövern ett fastighetsbestånd om 380 fastigheter till ett värde om drygt 20 miljarder kronor och med ett bedömt hyresvärde om cirka 2,2 miljarder kronor.

Klövern kommer att ansöka om upptagande till handel av preferensaktierna på Nasdaq OMX Stockholm.

Dagon har utsett Hannes Snellman Advokatbyrå som legala rådgivare i samband med erbjudandet.

MAQS har varit legal rådgivare till Klövern. MAQS team har bestått främst av Patrik Essehorn, Hans Schedin, Michelle Cargioli, Jenni Laukkanen, Johan Lannering och Louise Nordenhök.

Swedbank Corporate Finance har varit finansiell rådgivare åt Klöven.

Samtidigt meddelas att Corems vd Rutger Arnhult tar över som vd i Klövern. Läs mer i separat artikel.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige