Image
Peter Skott.
Peter Skott. Bild: Bonnier Fastigheter

Bonnier Fastigheter anställer marknadsområdeschef för bostäder

Karriär Bonnier Fastigheter tar ett större grepp som samhällsbyggare och utökar med hyresbostäder som nytt affärsområde. Nu anställs Peter Skott som ansvarig för affärsområdet.
Publicerad den 7 Oktober 2019

Bonnier Fastigheter har lång erfarenhet som fastighetsägare och förvaltare av kommersiella fastigheter. Då utveckling och förvaltning av bostäder är ett nytt verksamhetsområde beslutades att utveckla det i samarbete med en erfaren och långsiktig bostadsutvecklare. I juli i år tecknade Bonnier Fastigheter och Byggvesta ett samarbetsavtal om att tillsammans bilda ett samägt bolag som skall äga och förvalta hyresrätter i Stockholmsområdet.

Basen för samarbetet utgörs av nio projekt på tillsammans cirka 1 600 lägenheter som ingår i Byggvestas markportfölj i Stockholmsregionen. För att bygga upp det nya bolaget med fokus på ägande, utveckling och förvaltning av bostäder har Peter Skott rekryterats till rollen som marknadsområdeschef Bostad. Peter Skott har en lång karriär med olika ledande befattningar inom Skanska bakom sig, senast i rollen som affärsutvecklingschef Region Nya Hem.

– Vi på Bonnier Fastigheter ser oss som stadsutvecklare, och i ansvaret för stadens utveckling är bostäder en viktig del. Peters långa erfarenhet som bostadsutvecklare blir en tillgång då han tillträder rollen som marknadsområdeschef för Bonnier Bostad, säger Tomas Hermansson, vd, Bonnier Fastigheter.

– Bonnier Fastigheter är ett bolag med goda värderingar kring innebörden av att vara en samhällsutvecklare. Att få bygga upp ett nytt affärsområde, tillsammans med många intressanta projekt, lockade mig till den här utmaningen, säger Peter Skott.

Peter Skott tillträder den 1 december.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige