Image
Bonava vinner markanvisningar för 500 bostäder i Stockholm.
Bonava vinner markanvisningar för 500 bostäder i Stockholm. Bild: Bonava

Bonava vinner markanvisningar för 500 bostäder i Stockholm

Bygg/Arkitektur Bonava har vunnit tre markanvisningar om totalt cirka 500 hem i Stockholm. Gemensamt för markanvisningarna belägna i Rågsved, Östberga och Husby, är Bonavas stora fokus på social hållbarhet, med ambitionen att skapa sociala och inkluderande grannskap med svanenmärkta bostäder.
Publicerad den 30 November 2020

– Att Bonava nu vinner flera markanvisningar är ett kvitto på att vår vision, strategi och hållbarhetsagenda ligger rätt i tiden. Bonavas tydliga målsättning om att producera fler prisvärda bostäder för människor med vanliga inkomster i kombination med vår strävan efter att skapa sociala grannskap med möjlighet för människor att umgås, uppskattas av kunder, kommuner och andra aktörer. I sociala grannskap skapas tillit, trygghet och till och med lycka, säger Fredrik Hemborg, affärsområdeschef, Bonava.

Bonava har tilldelats en markanvisning om cirka 130 bostäder i Rågsved och ytterligare en om cirka 190 hem i Östberga. Under hösten har Bonava även vunnit en markanvisning i Husby om cirka 200 bostäder. I de kommande detaljplaneprocesserna kommer medborgardialog att tillämpas i flera fall för att säkerställa lokal förankring och platsspecifika lösningar. Tävlingsbidragen i Husby och Östberga har tagits fram av arkitekter i Bonavas designstudio.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY