Image
Situationen i marknaden kräver handlingskraft säger koncernchefen Peter Wallin.
Situationen i marknaden kräver handlingskraft säger koncernchefen Peter Wallin. Bild: Bonava

Bonava ska göra en miljardemission

Ekonomi/Finansiering Bostadsutvecklaren Bonava avser att genomföra en fullt garanterad företrädesemission på cirka, men inte mindre än, 1 020 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Publicerad den 21 December 2023

Emissionen omfattar både A- och B-aktier. Teckningsperioden kommer att pågå mellan 13-27 februari. Övriga villkor, såsom antalet aktier och teckningskurs, kommer att offentliggöras omkring den 2 februari.

Bonavas största aktieägare Nordstjernan och Fjärde AP-fonden, som tillsammans har cirka 34,1 procent av kapitalet och cirka 55,1 procent av rösterna, har åtagit sig att teckna sina respektive pro rata-andelar av emissionen. Utöver detta har Nordstjernan ingått ett garantiåtagande avseende resterande del av emissionen.

Därutöver har Bonava ingått en överenskommelse med sina långivare om ett nytt kreditfacilitetsavtal på cirka 4,5 miljarder kronor, som löper till mars 2027.
– Situationen i marknaden kräver handlingskraft. Som en av flera proaktiva åtgärder presenterar vi nu ett finansieringspaket för att öka Bonavas finansiella flexibilitet, stärka konkurrenskraften och möjliggöra fler produktionsstarter. Att vi nu säkrar långsiktig finansiering möjliggör för oss att fokusera på att öka lönsamheten och skapa värde för våra kunder och aktieägare, säger Bonavas koncernchef Peter Wallin.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige