Image

Boklok och MKB skapar nya bostäder i Malmö

Bostäder Boklok och MKB har skrivit avtal enligt Sveriges kommuner och Landstings ramavtal för bostäder. Avtalet omfattar 212 lägenheter i två etapper i Bunkeflostrand i Malmö.
Publicerad den 24 Maj 2018

Byggstart är planerad till hösten 2018 med beräknad inflyttning av första etappen i december 2019.

– Vi är väldigt glada att vi valts ut som samarbetspartner av MKB. Behovet av bostäder till lägre kostnad är stort i Malmö och genom det här avtalet kommer över 200 familjer att kunna flytta in i ett nytt och välplanerat hem, säger Bengt Fardelius, chef affär på Boklok.

Hög tillgänglighet för personer med fysisk funktionsnedsättning samt kort produktions- och leveranstid var avgörande för projektet i Bunkeflostrand och SKL-avtalet gav förutsättningar för att uppnå dessa krav.

– Arbetet med SKL-avtalet var smidigt och gjorde att vi snabbt kunde få fram ett bostadsprojekt i ett lägre prissegment. MKB är glada för att nu kunna bygga 212 nya lägenheter och ser fram emot det första samarbetet med Boklok, säger Sara MacDonald, nyproduktionschef på MKB.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige