Image
Josefin Bergholtz.
Josefin Bergholtz.

Bohild köper för kvarts miljard i Östersund

Transaktioner Bohild Fastigheter har tecknat avtal med Östersundshem om förvärv av två bostadsfastigheter om totalt 19 500 kvadratmeter i det eftertraktade området Frösön i direktanslutning till Östersunds stadskärna. Fastighetsvärdet uppgår till 258 miljoner kronor. Tillträde planeras till 1 september 2022.
Publicerad den 21 Juni 2022

Fastigheterna består av 272 lägenheter och erbjuder goda förutsättningar för energiförbättrande åtgärder, för att uppnå avsevärda koldioxidbesparingar i linje med Bohilds övergripande strategi. Förvärvet är Bohilds första i Östersund. Bolaget har sedan tidigare investerat i bostäder och samhällsfastigheter i Falun, Borlänge, Helsingborg, Osby och Älmhult.

– Vi är mycket glada att etablera vår närvaro i Östersund med så attraktiva fastigheter som har god utvecklingspotential, i synnerhet avseende energiförbättrande åtgärder för ett lägre koldioxidutsläpp. Vi ser det här förvärvet som ett startskott för fler förvärv i Östersund som är en stad som vi tror mycket på, säger Josefin Bergholtz, partner på Brunswick Real Estate och vd för Bohild.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige