Image

Bodin: Det ska bli som Grand Place

BYGG Anders Bodin fastigheter och Nobis ska förvandla fastigheten på Norrmalmstorg i Stockholm där Mannheimer Swartling tidigare satt till ett lyxhotell med 200 rum.
Publicerad den 20 Oktober 2008

Advokatbyrån Mannheimer Swartling lämnade fastigheten i maj i år.

- Uthyrningsarbetet startade för över ett år sedan. Vi har haft många olika typer av spekulanter och har utvärderat många olika möjligheter. Men läget för ett hotell är oslagbart, säger Anders Bodin till Fastighetssverige.

Det nya hotellet, som ska bli femstjärnigt, blir en konkurrent till Grand Hotel.
- Det har saknats ett hotell i det här läget. Kundkategorin som ska lockas till det här hotellet är affärsresenärerna, säger Anders Bodin.

Investeringen för Anders Bodins del ligger på 250 miljoner kronor, därpå kommer investeringen för Nobis som landar på cirka 60 miljoner kronor.

I november påbörjas ombyggnadsarbetet, och hotellet beräknas öppna till våren 2010.

Nobis har tecknat ett hyreskontrakt på 20 år.
- Jag är mycket nöjd. Det här kommer att göra Norrmalmstorg till vad det en gång har varit. Vi har haft Grand Place i Bryssel som förebild. Tanken är att göra gågator och få bort trafiken på tre sidor av torget, säger Anders Bodin.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige