Fastigheten är fondens tredje förvärv på kort tid, efter tidigare förvärv av en kontorsfastighet i Hamburg och två logistikfastigheter nära Mu?nchen och Regensburg. Dessa investeringar ligger i linje med fondens strategi att erbjuda investerare diversifierad exponering mot högkvalitativa, inkomstgenererande fastigheter i en öppen investeringsfond.
Byggnaden, som ligger i hjärtat av Helsingfors affärsdistrikt, uppfördes ursprungligen 1891 och byggdes ut 1959. Den 12 200 kvadratmeter stora byggnaden inrymmer både affärs- och kontorslokaler och ligger på Helsingfors främsta butiksgata Aleksanterinkatu, med grannar såsom Louis Vuitton och Mulberry.
– Den här transaktionen är representativ för en av våra viktigaste strategier: att hitta välplacerade fastigheter som ger möjlighet till att generera inkomsttillväxt. Detta samtidigt som vi förstärker vår portföljdiversifiering med både kontors- och butikslokaler i ett fantastiskt läge, säger Ian Williamson, Portfolio Manager för Eurozone Core Property Fund.
– Vi är mycket nöjda med att ha gjort vår tredje investering i Helsingfors, en marknad som kännetecknas av stark efterfrågan på kvalitetslokaler. Den här historiska byggnaden har fördelen att den erbjuder både butikslokaler och kontorslokaler av hög kvalitet, tillägger Victor Persson, Vice President, Blackrock Real Assets.
Fonden har en aktiv investeringspipeline och kommer att fortsätta diversifiera sin exponering mot eurozonens mest likvida marknader. Rådgivare till Blackrock Eurozone Core Property Fund var Cobbleyard.
Blackrock Real Estate är Blackrocks särskilda investeringsgrupp för fastigheter och investerar i alla större fastighetstyper, med olika risk- och avkastningsprofiler. Verksamheten förvaltar över 23 miljarder dollar i privata och publika fastighetsaktier och skuldkapital åt investerare runt om i världen.
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av CDVI
Presenteras av Aros Kapital
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.