Image

Baltic Horizon noterat i Stockholm

Bolag På fredagen inleddes handeln i fastighetsfonden Baltic Horizon, som är först ut på Nasdaq Stockholms nya marknad för alternativa investeringsfonderna.
Publicerad den 27 December 2016
Baltic Horizon noterades i fredags. Bild: Nasdaq
Baltic Horizon noterades i fredags.

Andelarna handlades för mellan 10,00 och 12,87 kronor och stängde på 12,34 kronor.

Baltic Horizon är sedan i somras även listat på Nasdaq Baltic Fund List.

Catella har varit rådgivare i samband med noteringen.

- Catella har varit rådgivare nu när Baltic Horizon bryter ny mark och blir den första alternativa investeringsfonden att noteras på Nasdaq Stockholms nya marknad. Noteringen i Stockholm är ett viktigt delmål som nu uppnåtts på kort tid, säger Martin Malhotra, ansvarig projektledare på Catellas Corporate Finance.

- Sekundärnoteringen av Baltic Horizon ger möjlighet för svenska investerare och småsparare att kombinera en tydlig investeringsstrategi, hög transparens och skatteeffektivitet med den goda likviditet vi har på den svenska aktiemarknaden. Vi tror att vi framöver kommer att får se fler noteringar av börshandlade fastighetsfonder, både från Sverige, övriga Norden och Baltikum, säger Arvid Lindqvist, analyschef på Catella.

Baltic Horizon Fund är en evig fastighetsfond inriktad på centralt belägna kommersiella fastigheter i de baltiska huvudstäderna. Fonden investerar i fastigheter med långa hyreskontrakt med en stor andel nordiska bolag som hyresgäster.
Baltic Horizon har ett eget kapital på över 76 miljoner euro och förvaltas av Northern Horizon Capital AS.

Baltic Horizon har nu tillförts mer än 4 000 investerare och totalt handlas nu 57 264 743 fondandelar på Nasdaq i Stockholm och Tallinn.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här ska Ikano Bostad växa vidare

Bolag Ikano Bostad har förvärvat en fastighet i Partille strax utanför Göteborg med möjlighet att bygga cirka 100 bostäder. Fastighetssverige diskuterar med Ikano Bostads vd Robert Jaaniste.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY