Image
Erik Selin, vd för Balder.
Erik Selin, vd för Balder. Bild: Balder

Balders intressebolag Trenum miljardsäljer till Fortifikationsverket

Transaktioner De båda fastigheterna för polisiär verksamhet i Sörentorp som Fastighets AB Balder har förvaltat sedan 2014 säljs nu till Fortifikationsverket. Tillträde sker 1 juli 2022 och polismyndigheten är fortsatt hyresgäst. Köpeskillingen är 1,8 miljarder kronor och tillträde sker 1 juli 2022.
Publicerad den 30 Juni 2022

Grannfastigheterna Solna Ulriksdal 2:1 och Sollentuna Helenelund 7:1 i Sörentorp utgör cirka 87 hektar mark och hyrs sedan många år av polismyndigheten. Hyresavtalet omfattar mark och ett 40-tal byggnader på sammanlagt cirka 48 000 kvadratmeter.

Balder har förvaltat fastigheterna sedan 2014 men nu lämnas såväl ägandeskap som förvaltning över till Fortifikationsverket. Polismyndigheten har varit ständig hyresgäst genom åren och det är för deras verksamhet som Fortifikationsverket förvärvar de båda fastigheterna. Köpeskillingen är 1,8 miljarder kronor och tillträde sker 1 juli 2022.
– Mot bakgrund av Fortifikationsverkets intresse för våra fastigheter, som en del av Sveriges satsning på ökat totalförsvar och polisiär verksamhet, föll sig en försäljning naturlig för oss, säger Erik Selin, vd på Balder.

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare och ser till att totalförsvaret har väl fungerande mark, anläggningar och lokaler för sin verksamhet. Fortifikationsverket äger regementsbyggnader, kontor, träningsanläggningar, verkstäder, skjutbanor, hamnar, flygplatser, anläggningar under jord och den mark som Försvarsmakten övar på.

Trenum ägs till lika stora delar av Fastighets AB Balder och Tredje AP-fonden.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige