Image
Fastigheten Tornet.

Försvarsmakten växer i Arboga – köper Tornet

Transaktioner Försvarsmakten växer. Så även i Arboga. Myndigheten är därför i behov av nya lokaler för sin verksamhet i kommunen. Nu ska Fortifikationsverket teckna ett köpeavtal om att förvärva fastigheten Tornet.
– Det är oerhört glädjande och positivt för Arboga, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Röhfors.


Tofta skjutfält.

Peab bygger ut Tofta skjutfält

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett stridsfordonsgarage, en multifunktionsbyggnad samt gym- och motionshall på Tofta övnings- och skjutfält på Gotland.


Ny fastighetsdirektör på Fortifikationsverket

Karriär Fortifikationsverket har rekryterat Eva Lenngren som fastighetsdirektör med ansvar för 450 medarbetare och ett fastighetsbestånd med en total area på över tre miljoner kvadratmeter. Eva Lenngren leder förvaltningsavdelningen och ingår i Fortifikationsverkets ledningsgrupp.


Stenvalvet utvecklar för Fortifikationsverket i Eskilstuna

Uthyrning Stenvalvet har tecknat ett nytt sexårsavtal med Fortifikationsverket i fastigheten Vägbrytaren 1 i Eskilstuna. Fortifikationsverket kommer att hyra cirka 3 000 kvadratmeter med plats för ungefär 170 medarbetare.


Kungsleden lämnar Enköping

Transaktioner Kungsleden säljer fastighet till Fortifikationsverket och lämnar Enköping.


Ny regionchef på Fortifikationsverket

Bolag Jan Zetterman, som senast kommer från Huge fastigheter, har rekryterats som ny regionchef för region Öst med säte i Stockholm.


Fortifikationsverket rekryterar fastighetsdirektör

Karriär Fortifikationsverket, myndigheten som förvaltar försvarsfastigheter, har rekryterat Lars Nylund från Nacka kommun som ny fastighetsdirektör.


Fasticon stödjer Fortifikationsverkets strategiarbete

Bolag Fasticon AB har haft i uppdrag att ta fram förslag på ny strategi och organisationsstruktur för Fortifikationsverkets strategiska fastighetsförvaltning.


Specialfastigheter växer när Fortifikationsverket avvecklas

Sverige Regeringens utredare i Försvarsfastighetsutredningen har nu överlämnat sitt betänkande till regeringen. Bland annat föreslås att delar av beståndet ska tas över av statliga Specialfastigheter.


Utredare för försvarsfastigheters framtid utsedd

Sverige Regeringen har givit Ingemar Skogö, landshövding i Västmanlands län, uppdraget att utreda hur staten ska hantera försvarsfastigheter i framtiden.
Samtidigt ska Inger Liliequist, idag generaldirektör vid Riksantikvarieämbetet, utreda motsvarande problematik kring kulturfastigheter.
Båda utredningarna ska vara klara 3 december i år.


FRA-stationen på Fårö såld

Transaktioner Längst ut på Fårös östra spets ligger en före detta FRA-station, som Fortifikationsverket nu har sålt.
Fastighetsprofilen Joachim Kuylenstierna ville köpa stationen, men till slut gick den till ett nybildat fastighetsbolag i Falköping.


Han blir ny GD på Fortifikationsverket

Karriär Lena Jönsson, generaldirektör på Fortifikationsverket (som ska läggas ned), slutar den 31 december. Hennes förordnande går ut efter tre år på myndigheten. Hennes efterträdare heter Urban Karlström.


Sveriges största fastighetsägare läggs ned

Bolag Fortifikationsverket läggs ned. Det beskedet väntas regeringen lämna i dag.
- Vi hade hoppats att regeringen hade tagit ett helhetsgrepp, säger Fortifikationsverkets generaldirektör Lena Jönsson till Fastighetssverige.


Utredare föreslår att Sveriges
största fastighetsägare avvecklas

Bolag Regeringens utredare Sten Olsson föreslår att Fortifikationsverket, med anor från 1600-talet, läggs ner och att beståndet förs över till andra myndigheter och bolag.