Image
NCC bygger åt Fortifikationsverket.
NCC bygger åt Fortifikationsverket. Bild: Fortifikationsverket

NCC bygger utbildningshall åt Fortifikationsverket i Halmstad

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Fortifikationsverket uppföra en byggnad för förvaring och utbildning av luftvärnssystem 103 (Patriot) till Försvarsmakten på Luftvärnsregementet, LV6, i Halmstad. Affären är en utförandeentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 660 miljoner kronor.
Publicerad den 27 September 2023

NCC:s uppdrag är att bygga en utbildningsbyggnad för luftvärnssystem 103. Uppdraget utförs på uppdrag av Fortifikationsverket som äger, förvaltar och utvecklar Sveriges försvarsfastigheter.

Den totalt cirka 24 000 kvadratmeter stora hallbyggnaden i två plan kommer att innehålla bland annat hallar för lastbilar och materielunderhåll, specialsalar för teori- och simulatorutbildning, aula, kontor, omklädningsrum och teknikutrymmen. Området runt byggnaden innehåller stora rangeringsytor och ska inhägnas. Byggnaden uppförs enligt standarden Miljöbyggnad Silver i tillämpliga delar.

NCC har erfarenhet av säkerhetsklassade projekt. I ett liknande samarbete med Fortifikationsverket har NCC nyligen uppfört kontor och förläggningsbyggnader åt Försvarsmakten vid Södra skånska regementet, P7, i Lund
– Vi har samarbetat med Fortifikationsverket tidigare och gläds över att igen få förtroendet att bygga moderna och funktionella lokaler åt Försvarsmakten. Utbildningshallen är ett stort och mångsidigt projekt där NCC har en styrka i erfarenheter från liknande uppdrag med flera olika funktioner i samma byggnad, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Byggstart planeras omgående och projektet beräknas vara klart i början av 2026. Affären uppgår till cirka 660 miljoner kronor och orderregistreras i tredje kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige