Image

Balder köper Hallonbergen centrum för 840 miljoner kronor

Transaktioner Balder ska utveckla Hallonbergen centrum med ett hotell och ett helt nytt torg som ramas in av restauranger, butiker och en saluhall. Dessutom ska 800 hyres- och bostadsrätter byggas i nära anslutning till centrum.  
Publicerad den 28 November 2017

Det blir Balder som utvecklar centrumområdet tillsammans med Sundbybergs stad.

– Jag är väldigt stolt att Balder och staden tillsammans kommit överens om denna miljardinvestering i Hallonbergens centrum. Tillsammans ska vi utveckla centrumet till att bli en attraktiv mötesplats. En stor del av satsningen är att också bibehålla, utveckla och integrera det rika kulturliv som finns i Hallonbergen i dag, säger Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi är oerhört glada över att fått förtroendet att utveckla Hallonbergen i samarbete med Sundbybergs stad. Det är en stor investering och början på ett långsiktigt samarbete. Målsättningen är att skapa mötesplatser och boendeformer som attraherar många människor och samtidigt skapa trivsel och trygghet i området, säger Erik Selin, vd på Balder.

I utvecklingen av Hallonbergen centrum ingår:
# Centrumbyggnaden förfinas och omvandlas till en mötesplats för fritid, kultur, besöksnäring, bibliotek, konferens, kontor och restaurang.
# 800 lägenheter med blandande upplåtelser i form av hyres- och bostadsrätter i närhet av centrum.
# Butiker får ett gatuläge vid ett nytt torg som ersätter kollektivtrafikplanet.
# En saluhall med ett mångkulturellt utbud ska bidra till att skapa attraktionskraft med målet att få besökare från hela storstadsregionen.
# Ett åtta våningar högt hotell ska inneha cirka 200 rum.

Sundbybergs stad säljer Hallonbergen centrum till Balder för försäljningsvärdet 840 miljoner kronor, exklusive byggrätter för nya bostäder eller byggnader.

Fastigheterna tillträds den 8 mars 2018. Detaljplanen uppskattas vara klar under 2021.

Vid kommunfullmäktige 27 november begärde en minoritet av ledamöterna återremiss av ärendet. Affären förutsätter därför att kommunfullmäktige fattar beslut om försäljningen på kommande fullmäktigemöte.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige