Image

Balder går in i Norge

Transaktioner Balder gör nu sitt första förvärv i Norge, och köper en samhällsfastighet med en stabil hyresgäst på ett långt avtal.
Publicerad den 2 Maj 2016
Erik Selin. Bild: Nicklas Tollesson
Erik Selin.

Balder gör nu sitt första förvärv i Norge, och köper fastigheten som inrymmer högskolan i Hedmark för 700 miljoner norska kronor.

Fastigheten är huvudsakligen uthyrd till norska staten på ett 24-årigt hyresavtal. Byggnaden färdigställdes 2010 och har idag över 8 000 studenter.

Balder har under en längre tid undersökt möjligheterna för att även äga fastigheter i Norge.

- Vi hoppas att det här är ett första steg för att bli en betydande fastighetsägare i samtliga nordiska länder, säger Balders vd Erik Selin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige