Image

Axfast har valt förvaltare till varuhuset Pub

Bolag I augusti köpte Axfast Pub i Stockholm av Atrium Ljungberg för nästan en miljard kronor. Nu har man utsett Hestia Retail till förvaltare av det välkända varuhuset i Stockholm city.
Publicerad den 28 November 2013
Hestia Retail får förvaltningsuppdraget för Pub i Stockholm. Bild: Christoffer Edling
Hestia Retail får förvaltningsuppdraget för Pub i Stockholm. Anna Zellman. Bild: Eddie Ekberg
Anna Zellman.

Hestia Retails uppdrag är redan inlett och handlar till en början om att förbereda övertagandet för Axfast vilket sker den 1 februari nästa år.

Nystartade Hestia Retails vd Anna Zellman jobbade som varuhuschef på Pub 2001-2003.

- Det känns fantastiskt roligt att vi har fått det här uppdraget. Det är en profilfastighet i Stockholm och för oss är det ett prestigeuppdrag. Och för mig privat känns det jättekul att komma tillbaka till Pub, nästan som att cirkeln sluts, säger Anna Zellman.

Pub, fastigheten Torgvågen 7, omfattar totalt 16 800 kvadratmeter, varav cirka hälften är butiks- och restaurangyta och den andra hälften Rica Hotel.

Hestia Group arbetar med kommersiell, ekonomisk och teknisk förvaltning samt teknisk drift av 60-talet centrum- och handelsfastigheter med spridning över landet från Ystad till Haparanda. Bland kunderna finns fastighetsägare som Schroders, Cornerstone, Genesta och Stabbesteinen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige