Image

Axa köper för halv miljard i Kista

Transaktioner Axa Real Estate köper kontorsfastigheten Blåfjäll 1 i Kista till ett underliggande värde om 546 miljoner kronor.
Publicerad den 22 Maj 2014
Henrik Bastman. Bild: Nicklas Tollesson
Henrik Bastman. Stefan Albinsson. Bild: Niam
Stefan Albinsson.

Säljare av kontorsfastigheten om 18 728 kvadratmeter är Niam. Fastigheten är fullt uthyrd till Ericsson på ett långt avtal.

- Niam har moderniserat lokalerna och uppgraderat installationerna så att fastigheten motsvarar Ericssons högt ställda krav samt investerat i en Leed-certifiering av byggnaden. Det har skapat förutsättningar för en lyckad försäljning. Investeringsmarknaden blir allt starkare och den här affären är ett tecken på det stora intresse som finns för våra fastigheter inom alla segment, säger Stefan Albinsson, Fund Manager på Niam.

- Norden har stabia ekonomiska fundamenta vilket har visat sig de senaste åren. Vi har för avsikt att öka vår portfölj i regionen, säger Henrik Bastman, Head of Asset Management i Norden för Axa Real Estate.

CBRE var rådgivare åt Axa i affären.

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY