Badhuset innehåller äventyrsbad, spa med soldäck, gym, vattensportfaciliteter och rehabcenter. Tanken är att flera behov vävs samman i ett badhus och att besökarna ska kunna gå från ”lek till vila” och tvärtom.
ÅWL har lagt ett speciellt fokus på att minimera badhusets påverkan på omgivningen. Exempelvis placerades vattenrutschbanor inomhus för att inte störa närboende.
Badhuset byggs i naturmaterial med träribbor och glas som smälter in i omgivande grönska från å och park. Takterrassen är riktad mot ån och byggnaderna har vridits så att träddungar kan sparas och bidra till atmosfären.
– När man simmar känns det lite som att man simmar ut mot grönskan. Infinitypoolen i spadelen ger också en känsla av att flyta samman med ån, säger Malin Pappila, ÅWL arkitekter.
Rehabdelen har en egen entré som ligger precis intill sjukhuset och mellan de två planeras ett hälsans hus. Lärande blir också en viktig del i det nya badhuset. Lokala vattenförhållanden med fiskar och växter kommer visas upp i badhuset och bidra till kunskap och diskussion.
ÅWL fick högsta betyg i upphandlingens samtliga kriterier. ÅWL vann även den allmänna arkitekttävling kring badhuset som anordnades 2009.
– Det är andra gången gillt för oss och vi är oerhört stolta över att ha blivit valda av en enig bedömningsgrupp, säger Malin Pappila på ÅWL Arkitekter.
Projektet kostar nära 250 miljoner kronor och ÅWL har tagit fram det vinnande förslaget i samarbete med Kunskapsporten och Peab.
Presenteras av Pattern Geographic
Presenteras av WeOffice
Bolag Liten milstolpe passerad i bolagets ägande.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.