Image

ÅWL inleder samarbete med spelutvecklare

Bygg/Arkitektur ÅWL fortsätter satsningen på Virtual Reality genom att inleda ett samarbete med utbildningsföretaget Changemaker Educations och deras spelutvecklingsprogram Futuregames.
Publicerad den 2 Mars 2016
ÅWL satsar på Virtual Reality. Bild: ÅWL
ÅWL satsar på Virtual Reality.

Futuregames kommer tillsammans med ÅWL att ta fram en skräddarsydd utvecklingsmetod för Virtual Reality-system genom plattformen Unreal Engine 4. Med det nya systemet och Oculus Rift visir kommer arkitekterna att tillsammans med sina kunder kunna röra sig genom en virtuell version av projektet. Tanken är att det ska bidra till bättre kommunikation och presentation av projekten samt öka kunskapen om rumsliga upplevelser och rörelsemönster.

– Vi är övertygade om att Virtual Reality kommer att revolutionera hur vi arkitekter presenterar och planerar våra projekt i framtiden. Genom att arbeta med duktiga spelutvecklare får vi nu möjlighet att ytterligare ligga i framkant med den utvecklingen, säger Sofia Grafström, BIM-strateg på ÅWL.

– I spelbranschen har vi länge arbetat med att skapa grafiskt realistiska 3D-miljöer och för oss är det otroligt roligt att utveckla denna kompetens utanför underhållningsbranschen. Det är nytt men kommer vara något alla förstår inom en snar framtid och vi ser fram emot att arbeta med pionjärer som ÅWL, säger Mattias Escudero Liljeqvist, utbildningsansvarig på Futuregames.

Ansvariga på ÅWL är Sofia Grafström och Nassir Kassab. Projektet sammanfaller med att ÅWL stärker organisationen med expertkompetens inom BIM. Nassir Kassab blir BIM-ansvarig och kommer att utbilda och ansvara för att projektörerna har rätt kunskap och rätt redskap för BIM. Han efterträder Sofia Grafström som nu tar ett övergripande ansvar för företagets strategiska satsning på BIM.

– Det här samarbetet är ett naturligt nästa steg för oss. Vi har i flera projekt sett värdet av att kommunicera med hjälp av BIM och 3D-modeller av våra projekt, säger Nassir Kassab, BIM-ansvarig på ÅWL.

Samarbetet inleds under våren och den första demoversionen kommer att vara klar under sommaren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige