Image
Mikaela Svefors och Joacim Gustafsson.
Mikaela Svefors och Joacim Gustafsson. Bild: Avy

Avy tillgängliggör app utan kostnad under coronapandemin

Bolag När miljontals svenskar självisolerar sig anpassar förvaltnings- och boendetjänsten Avy en version för att hantera krisen. Den görs tillgänglig utan kostnad för samtliga fastighetsbolag.
Publicerad den 24 Mars 2020

Vanligtvis är Avy en boendetjänst som låter fastighetsförvaltare arbeta mer effektivt och boende få större inflytande och möjligheter i sin vardag. Nu har tjänsten anpassats temporärt för att hantera kris, öka tryggheten och stärka solidariteten i Sveriges flerbostadshus.

I dag står vi inför en okänd utmaning i och med Coronaviruset och den självisolering som följer. Här kan digitala tjänster spela en avgörande roll för att fånga upp och stärka trygghetsparametrar från fastighetsbolagets sida samtidigt som man ger verktyg till den solidaritet som växer fram över hela vårt land mellan grannar och närboende, menar Avy.

– Ett scenario där miljontals svenskar självisolerar sig kräver att vi alla tänker större och vågar dela med oss. Tillsammans med fastighetsägarna kan vi ge människor en utökad trygghet och starkare verktyg att hjälpas åt. Därför har vi byggt om Avy och därför gör vi den kostnadsfri att använda, säger Mikaela Svefors, medgrundare och kommersiellt ansvarig, Avy.

Nu hör Avy aktivt av sig till fastighetsbolag men främst i de områden som drabbats värst av Covid-19. Eftersom många fastighetsbolag redan kämpar internt med situationen ställer Avy även personal till förfogande som kan hjälpa till med att lägga upp information och bistå i kommunikationsarbetet.

Avy erbjuder nu:
• Hjälp- och volontärknapp – vilka grannar vill hjälpa till och vilka behöver hjälp?
• Tjänster för socialt engagemang, nödvändigt vid isolering; Hjälp att handla, digital läxhjälp,
• Anståndsprocess – digital hantering av inkommande frågor i de fall hyresgäster eventuellt får svårt att betala hyran
• Direkt kommunikationskanal för löpande information och krishantering till boende
• Tränad personal hos Avy tillgängliga för att lägga upp information, stötta fastighetsägare och förvaltare med digitala erfarenheter samt hantering av verktyg

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tungviktare får markreservation i starkt logistikläge

Bolag I södra Malmö vill Castellum uppföra en logistiklokal på 15 000 kvadratmeter tomtyta för ett av Europas snabbast växande bolag inom last mile logistics. Fastighetssverige berättar mer om planerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY