Image

Avenyns framtid i Göteborg ska stärkas

POLITIK Göteborgs stad, stadens fastighetsägare och handlare har enats om ett avtal för att stärka Avenyns framtid. Målet man vill uppfylla är att Avenyn ska vara Skandinaviens främsta mötesplats - dygnet runt.
Publicerad den 8 Januari 2008

Exempel på sakområden där Göteborgs Stad, Avenyns fastighetsägare och handlare ska samverka för att stärka Avenyområdet är:

* Upprustning av gator och promenadstråk
* Trafik- och parkeringsfrågor
* Renhållning
* Ordnings- och trygghetsfrågor
* Belysning och utsmyckning
* Marknadsföringsåtgärder

För att arbeta med dessa sakområden kommer en ny centrumledare att anställas. De tre parterna, Göteborgs Stad, Avenyns fastighetsägare och Avenyns handlare, satsar närmare 300000 kronor vardera för att finansiera satsningen under 2008. Avsikten är att avtalet ska förlängas med ytterligare två år - 2009-2010.

- Avenyn är redan ett fantastiskt stråk med stor potential att utvecklas till en paradgata med internationell stjärnstatus. Detta samverkansavtal visar på att samtliga parter nu är beredda att arbeta hårt och sida vid sida för att så också ska bli fallet, säger Magnus Ersman distriktsansvarig näringspolitik Fastighetsägarna Göteborg.

- Vi ser mycket positivt på detta avtal som är en nödvändig förutsättning för utvecklingen av Avenyn och uppfyllandet av vår vision \″Skandinaviens främsta mötesplats - dygnet runt\″. Nu anställer vi en centrumledare, som kommer att leda arbetet med alla parter inom det breda utbud som Avenyn erbjuder; kultur, nöjen, shopping och restauranger, säger Bo Ribbenholt ordförande Avenyföreningen.

- Varumärket Avenyn är en pärla i Göteborg som är värd att vårdas väl! Stråket har idag en stark dragningskraft men det finns samtidigt mycket att utveckla. Det ska bli fantastiskt kul att arbeta med vår paradgatas framtid, säger Madeleine Wahlberg, centrumledare på Avenyföreningen.

- Vi ser positivt på samarbetsavtalet för Avenyområdet. Detta känns extra aktuellt med tanke på det nya program som just nu tas fram för Heden - Avenyn och det ger stora möjligheter för framtiden, säger Lars Ivarson, direktör vid Stadsbyggnadskontoret Göteborgs stad.

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska SBS växa i Norge: "Jätteintressant marknad"

Bolag Studentbostäder i Norden fortsätter sin expansionsresa och sätter ner knappnålen i ett nytt land på etableringskartan. Vd:n Rebecka Eidenert berättar för Fastighetssverige om premiärköpet i Norge, hur man ser på marknaden och om tillväxtplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY