Image
Kista Front.
Kista Front. Bild: Mattias Hamrén

Atrium Ljungberg säljer i Kista för 800 miljoner

Transaktioner Atrium Ljungberg har träffat avtal om försäljning av tomträtterna Kolding 3 och 4, även kallade Kista Front, i Kista. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 805 miljoner kronor och omfattar 44 000 kvadratmeter. Köpare är Technopolis.
Publicerad den 18 Juni 2021

– Atrium Ljungbergs fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer med en blandning av kontor, handel, bostäder, kultur och utbildning. Vi har idag en stor projektportfölj med möjlighet att investera hela 38 miljarder i egna fastigheter och erhållna markanvisningar. Vi säljer Kista Front eftersom vår bedömning är att vi inte, inom överskådlig tid, kan utveckla fastigheterna på ett sätt som stödjer vår vision och stadsutvecklingsstrategi, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.
– Marknadsläget är gynnsamt och försäljningen ger oss möjlighet att i stället fokusera på våra stora stadsutvecklingsprojekt som till exempel Sickla, Slakthusområdet och Slussen, fortsätter Annica Ånäs.

Kista Front utgörs av två tomträttsfastigheter, Kolding 3 och 4, innehållandes främst kontor, belägna i stadsdelen Ärvinge i Kista, Stockholm. Försäljningen av Kolding 3 och 4 sker genom en bolagsaffär. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 805 miljoner kronor före avdrag för uppskjuten skatt. Affären ger ett positivt resultat efter skatt om cirka 28 miljoner kronor i Atrium Ljungbergs koncern. Resultatet kommer att redovisas i bokslutet för det andra kvartalet.

Atrium Ljungberg frånträder Kista Front den 1 juli 2021.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige