Image

Atrium Ljungberg koncentrerar ägandet – säljer fastigheter

AFFÄRER Atrium Ljungberg har träffat avtal om försäljning av fastigheter i Eskilstuna, Katrineholm, Köping, Nyköping, Jönköping, Uddevalla och Stockholm. Den totala köpeskillingen uppgår till 458 miljoner kronor.
Publicerad den 14 December 2007

- Affären har gett oss möjligheten att renodla vårt bestånd ytterligare och koncentrera ägande och förvaltning till prioriterade delmarknader, där vi kan vara en långsiktig och stark aktör och leda utvecklingen av handelsplatser, säger Jens Halvarsson, Affärsområdeschef på Atrium Ljungberg.

Utöver ovan nämnda fastighetsförsäljningar har avtal träffats om försäljning av ytterligare två mindre fastigheter till två olika köpare - en bostads- och handelsfastighet i Älta där tillträde sker senast juni 2008 och en industrifastighet i Jönköping där tillträde sker i januari 2008.

Den totala köpeskillingen av samtliga försäljningar baseras på ett fastighetsvärde uppgående till 458 miljoner kronor, vilket innebär en positiv resultatpåverkan efter skatt med 55 miljoner kronor i koncernen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige