Image

Atrium Ljungberg hyr ut i Hagastaden

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal om 5 500 kvadratmeter kontor i Hagastaden. Det är en nyuthyrning om 3 500 kvadratmeter, och 2 000 kvadratmeter till befintliga hyresgäster som utökar sina ytor.
Publicerad den 20 Augusti 2014
Atrium Ljungbergs fastigheter Blästern 6, Blästern, 11 och Blästern 13. Bild: Atrium Ljungberg
Atrium Ljungbergs fastigheter Blästern 6, Blästern, 11 och Blästern 13.

Atrium Ljungberg tecknade under juli kontrakt med den nordiska kommunikationskoncernen Nordic Morning om 3 500 kvadratmeter i fastigheten Blästern 6 på Gävlegatan i Hagastaden, Stockholm. Hit flyttar koncernen sitt holdingbolag och fyra av sina byråverksamheter, med totalt cirka 225 medarbetare, den 1 januari 2015.

Under juli har Atrium Ljungberg även tecknat kontrakt med flera befintliga hyresgäster om utökad kontorsyta om totalt cirka 2 000 kvadratmeter i fastigheterna Blästern 6 och Härden 14 i Hagastaden samt i den närbelägna fastigheten Roddaren på Kungsholmen.

- Vi är väldigt glada och stolta över att Nordic Morning väljer Hagastaden och oss. De blir ett spännande tillskott till ett mycket expansivt område. Det är också glädjande att våra nuvarande kunder expanderar och fortsätter utveckla sina verksamheter här. Det befäster vår uppfattning att området är ett av Stockholms hetaste för kontorsetablering, säger Camilla Lemnell, marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg.

- Det som håller på att ta form i Hagastaden ger stora möjligheter för framgångsrika samarbeten mellan näringsliv och universitet, hälso- och sjukvård och allt fler företag och organisationer upptäcker det. Här skapas något unikt som man vill vara en del av, säger Camilla Lemnell.

Atrium Ljungberg äger och förvaltar i Hagastaden fastigheterna Blästern 6, Blästern 11, Blästern 13 och Härden 14 om totalt drygt 86 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Fastigheterna är äldre industrifastigheter från 1930-talet, som är om- och tillbyggda till moderna kontorslokaler med bevarad industriprägel. Bolaget har ytterligare utvecklingsmöjligheter i området genom en markreservation på cirka 36 000 kvadratmeter invid Solnavägen som man tilldelades under 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige