Image
Magnus Andersson.
Magnus Andersson. Bild: Aros Bostad

Aros Bostad säljer två projekt för 850 miljoner kronor

Transaktioner Aros Bostad har tecknat avtal om försäljning av två bostadsutvecklingsprojekt, vilka utgör första etappen av området Viggby Ängar i Täby respektive tredje etappen av O2 Orminge i Nacka. Köpeskillingen uppgår till 850 miljoner kronor och köpare är CBRE Global Investors, på uppdrag av en paneuropeisk fond.
Publicerad den 12 Juli 2021

Utvecklingsprojektet Viggby Ängar i Täby, som genomförs i egen regi, omfattar fyra etapper med totalt 247 bostäder. Den första etappen omfattar en byggnad med 102 lägenheter, vilken är under produktion med beräknat färdigställande under 2023. Avyttringen av den första etappen möjliggör att försäljningen och produktionen av bostadsrätter i den andra etappen kan tidigareläggas.

O2 Orminge i Nacka omfattar tre etapper med totalt 268 lägenheter, vilka genomförs i fonden Aros Bostad IV. Den första etappen är färdigställd samt slutsåld och den andra etappen närmar sig färdigställande. Den tredje och sista etappen, som nu säljs, omfattar fyra byggnader om 105 lägenheter. Produktionsstarten är planerad till slutet av 2021 och beräknat färdigställande till början av 2023. I och med försäljningen av tredje etappen kan Aros Bostad fullborda det nya bostadsområdet.

Magnus Andersson, vd, Aros Bostad:
– Mot bakgrund av att investeringsmarknaden för hyresrättsfastigheter är stark kan vi genomföra denna för oss väldigt attraktiva affär, där vi i ett tidigt skede kan säkerställa utlovad avkastning och samtidigt ha kontroll över kvaliteten i genomförandet för båda projekten. Att kunna agera snabbt och stabilt på möjligheter som erbjuds i marknaden är en av Aros Bostads främsta styrkor.

Fastigheterna tillträds av köparen vid färdigställande, då de även redovisas som avyttrade enligt IFRS. Säljarens rådgivare är Skierfe Advokatfirma och Tango.

– Det har var en sällsynt möjlighet att förvärva två nybyggda bostadsfastigheter i mycket attraktiva lägen i Stockholm. Det är mycket stor efterfrågan på bostäder i Stockholm och med dessa förvärv kommer vi kunna generera mycket stabil avkastning till våra investerare. Under de senaste 6 månaderna har vi varit mycket aktiva inom bostadssegmentet och lyckats säkerställa förvärv av bostäder i Stockholm och Köpenhamn för cirka 2,5 miljarder kronor, säger Andreas Norberg, Head of Investment Operations Nordics, CBRE Global Investors.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige