Image
Flygbild över Explore Skavsta, inklusive flygplatsen.
Flygbild över Explore Skavsta, inklusive flygplatsen. Bild: Arlandastad Group

Arlandastad säkrar kredit på 50 miljoner för utvecklingen av Skavsta flygplats

Ekonomi/Finansiering När Tidöavtalet slöts mellan regeringen och Sverigedemokraterna förra året fanns inget beslut om att lägga ner Bromma flygplats. Något som kunde sätta käppar i hjulet för den utveckling och planer som Arlandastad Group har för Skavsta. Planen har varit att bli "Stockholm andra flygplats". Det senaste året har Skavsta satsat på att ta fram vilka flygsträckor som ska finnas på Skavsta, parallellt som man renoverat flygplatsen.
Publicerad den 26 September 2023

Arlandastad Group utvecklar sitt samarbete med Sörmlands Sparbank. Bolaget levererar enligt plan och får utökad kredit om 50 miljoner kronor. Finansieringen stärker kassan för Stockholm Skavsta Flygplats och säkerställer Skavstas fortsatta utveckling

– Det är glädjande att vi har ett fortsatt förtroende från vår bank. Vi utvecklas tillsammans och ser ett stort värde i att fortsatt jobba med lokala aktörer. Finansieringen ger oss möjlighet att fortsätta följa vår utvecklingsplan för platsen. Det i kombination med det stöd vi har av kommun och näringsliv vad gäller Skavstas utveckling känns fantastiskt, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad Group.

– Vi tror på Arlandastad Group som huvudägare av Stockholm Skavsta Flygplats. Bolaget har levererat det man lovat och vi har en stark tilltro om att det fortsatt kommer vara så. Vi ser fram emot att fortsätta vårt långsiktiga samarbete, säger Sören Schelander, Sörmlands Sparbank.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Blir ny börs-vd: "Kul och spännande och så klart en utmanande ny dimension"

Bolag Cibus har funnit efterträdaren till Sverker Källgården. Ny vd från mitten av januari blir Christian Fredrixon. För Fastighetssverige berättar styrelseordförande Patrick Gylling varför valet föll på Christian Fredrixon och Fredrixon själv berättar om sin nya roll, och ger sin syn på bolaget och marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige