Image
Arkipelagen utökar hos Elof Hansson.
Arkipelagen utökar hos Elof Hansson. Bild: Elof Hansson

Arkipelagen växer hos Elof Hansson vid Järntorget

Uthyrning Elof Hansson Fastigheter har tecknat hyresavtal med Arkipelagen i Göteborg. Arkipelagen, som sedan ett antal år är hyresgäst i fastigheten 30:6, förhyr nu ytterligare cirka 800 kvadratmeter som ansluter till kontorshotellets befintliga lokaler.
Publicerad den 29 November 2021

Fastigheten ligger inom detaljplanen för Masthuggskajen på Första Långgatan alldeles intill Järntorget. Som fastighetsägare i området arbetar vi för att utveckla både våra egna fastigheter, och stadsdelen.

– Att Arkipelagen nu väljer att växa ytterligare hos oss och ge stadsdelen flera företag och organisationer möjlighet att hyra in sig i deras attraktiva lokaler, gläder oss mycket, säger Cecilia Apelgren, uthyrningsansvarig på Elof Hansson Fastigheter.

Arkipelagen erbjuder kontorsrum med full service till sina hyresgäster och fungerar som både kontorshotell, företagshotell och coworking space.
– Järntorget är fantastiskt. Vi är så glada för att fått möjligheten att bygga ut här. Det kommer bara bli bättre och bättre. Här kommer succesivt ett nytt centrum växa fram där vi har tillgång till alla bussar, spårvagnar och inte minst färjeförbindelsen över älven. Kopplar man detta med allt vad Haga- och Linnéområdet representerar så blir det perfekt, säger Daniel Carlsson, vd Arkipelagen.

Arkipelagen tillträder sina nya lokaler i februari 2022 efter att ytorna anpassats att följa deras koncept och känsla.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Elof Hansson Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag i Göteborg, som bygger vidare på 120 års tradition av att se och ta vara på affärsmöjligheter. Vi investerar i, utvecklar, äger och förvaltar, i huvudsak kommersiella fastigheter samt investerar i nya projekt.

Ett av våra utvecklingsprojekt är Masthuggskajen i Göteborg där vi tillsammans med andra aktörer skapar vi en ny urban miljö med bostäder, kontor och Global Business Gate. Global Business Gate ska bli ett centrum för internationella affärer och stärka Göteborg som internationell handelsstad. Läs gärna mer om Gl...

Läs mer om Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här har Sveriges 30 största börsbolag sina huvudkontor

Lista I Sverige har vi såväl internationella storbolag som stora svenska bolag som dominerar toppen av den svenska börsen. Här presenterar Fastighetssverige en lista över var de har sina kontor och vilka fastighetsägare de hyr av.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige